Hogyan használja az ActiveShade szemüveget?

Az ActiveShade szemüvegnek két üzemmódja van. Teszt üzemmódban megállapíthatjuk melyik a gyengébb szemünk. Tréning üzemmódban a gyengébb szem tréningje történik , aminek idejét a használó határozza meg, és ami nem lehet több mint 15 perc.

Teszt üzemmód

  1. A szemtréning alatt ne viselje szokásos szemüvegét vagy kontaktlencséjét.
  2. Tegye fel az ActiveShade szemüveget, nyomja meg a középső „ON/OFF” gombot, amely elindítja a teszt üzemmódot. A szemüveg lencséi váltakozva elsötétednek. 2 másodpercig az egyik lencse sötét, a másik lencse világos, majd fordítva.
  3. A legtöbb ember szeme nem egyforma, az egyikkel gyengébben lát, akkor is, ha a hétköznapokban ezt észre sem veszi. A teszt üzemmód célja, hogy megtudja, hogy melyik az Ön gyengébbik szeme. Kezdjen el olvasni bármilyen nyomtatott szöveget (fontos, hogy ne a számítógép képernyőjét használja, hanem például egy könyvet, újságot). Válassza ki, melyik szemével látja homályosabban vagy sötétebben az olvasott szöveget, jegyezze meg, melyik a gyengébb szeme.

Tréning üzemmód

  1. Nyomja meg a „GYENGÉBB SZEM VÁLASZTÓ” gombot a gyengébben látó szeme felett, ( a jobb és a bal gomb szolgál erre a célra ), ezzel elindítja a tréning üzemmódot. Ilyenkor a gyengébb szem előtt végig átlátszó marad a lencse. A jobban látó “erősebb” szem előtt a lencse 2 másodperces időközönként elsötétül.
  2. Folytassa tovább a szöveg olvasását. Természetesen először a gyengébb szem nem lesz képes éles képet mutatni, ilyenkor álljon meg, próbáljon fókuszálni az olvasandó szövegre. Amint mindkét lencse átlátszó lesz, ismét éles képet fog látni, de fontos, hogy még ne folytassa tovább az olvasást. Várja meg, amíg a gyengébbik szeme előtt is elkezd kitisztulni az olvasott szöveg, majd csak ekkor folytassa tovább a szöveg olvasását.
  3. Ha ismét homályosan látja a szöveget, álljon meg az olvasásban és csak nézze a homályos betűket, ameddig a gyengébb szem előtt ki nem tisztulnak.
  4. Amennyiben azt tapasztalja, hogy több ciklus alatt sem kezd kitisztulni a kép, amikor csak a gyengébbik szemét használja, kissé helyezze távolabb vagy közelebb a papírt, és folytassa az olvasást az 5-6. pontban írtak szerint.
  5. Folytassa az olvasást 15 percen át.
  6. Kapcsolja ki az ActiveShade szemüveget az „ON/OFF” gomb megnyomásával

Az ActiveShade szemüveg használatát kisfilmünkben is megnézheti!